Delen

De gevolgen van de digitalisering voor de handel

From crisis to opportunity: what’s the future of trade?

Als reactie op de Covid-19-crisis brachten heel wat bedrijven hun plannen tot digitalisering van hun processen in een stroomversnelling. Het gevolg is dat nogal wat ondernemingen in een versneld tempo een digitale metamorfose hebben ondergaan. Welke impact heeft die verregaande digitalisering op de wereldwijde handel? In onze reeks webinars From crisis to opportunity: what’s the future of trade? boog een panel van internationale experts zich over dit thema.

Want technologie mag dan een revolutie ontketend hebben in onze manier van communiceren met elkaar, heeft die digitaliseringstrend een gelijkaardige impact op hoe we over de hele wereld handel drijven? Hoe kunnen AI of big data-analyses zakelijke kansen bieden voor uw bedrijf? Hoe kan digitalisering de efficiëntie verhogen, zakenmodellen transformeren en het vertrouwen vergroten?

In dit webinar lieten enkele deskundigen hun expertise schijnen over de prangende kwesties en de mogelijke gevolgen van de digitalisering van de handel. Tot onze panelleden behoorden David Rowan, bekend als oprichter en redacteur van de Britse editie van WIRED en investeerder in startende technologiebedrijven, naast oprichter en CEO Jean-Marc Noël van Trusted Shops. Ook Executive Director International Credit Frédéric Wittemans van Ingram Micro en Director Strategy and Corporate Development Dirk Hagener van Atradius schoven mee aan tafel.

Uit het live webinar met ons expertenpanel hebben we de belangrijkste punten overzichtelijk samengevat in onderstaande whitepaper.

De hoofdthema’s van deze whitepaper zijn:

 • Trends in digitalisering en handel
  De digitalisering is tijdens de pandemie in een stroomversnelling geraakt en heeft gevolgen voor veel gebieden van het bedrijfsleven. Wat zijn de belangrijkste trends?

 • Digitalisering en e-commerce
  Online winkelen heeft tijdens de lockdowns een enorme vlucht genomen. Wat zijn de belangrijkste gevolgen voor de detailhandel?

 • Klanttevredenheid en vertrouwen
  Welke rol speelt vertrouwen bij digitale transacties, hoe beïnvloedt dit de reputatie van merken en hoe kunnen bedrijven klantloyaliteit opbouwen en behouden?

 • Waarom kopen wanneer je het nieuwste model kan huren?
  Hoe beïnvloedt de technologische vooruitgang de distributie- en toeleveringsketens? Wat is de rol van ontwikkelingen zoals Everything as a Service?

 • Menselijke interactie: iets uit het verleden?
  Hoe kunnen bedrijven nieuw talent vinden en communiceren met collega’s en klanten? Wordt een hybride model het nieuwe normaal?

 • Technologie en data
  Hoe kunnen bedrijven technologie zoals AI gebruiken om kredietkwaliteit te beoordelen? Hoe past Atradius haar waardepropositie aan om in te spelen op trends in digitalisering?
Een aanzet tot antwoord op al deze vragen treft u in onze whitepaper "De gevolgen van de digitalisering op de handel".

Download hier de whitepaper

 

Liesbet Suykens
Liesbet Suykens

Senior Account Executive & Content Marketeer