Delen

Wat levert een kredietverzekering u op?

De 5 belangrijkste voordelen van een kredietverzekering.

# 1: Helpt uw omzet én uw onderneming veilig groeien

Het team achter uw kredietverzekeringspolis helpt u bij het identificeren en beoordelen van nieuwe klanten. Door de uitgebreide database, kennis van de markt en constante opvolging biedt uw kredietverzekeraar u de noodzakelijke aanvulling voor een nog meer onderbouwde kredietrisicobereidheid. Vooraf met onze kredietspecialisten samenwerken, geeft u niet alleen het comfort om met de nodige achtergrondinformatie nieuwe lucratieve markten te exploreren. Dit helpt ook om de omzet met uw bestaande klanten een veilige groei-impuls te geven. Zo kunt u de markt testen met behulp van onze beschikbare up-to-date informatie en kunt u vooraf bekijken welke dekking u krijgt van Atradius voor een nieuwe deal.

Dit geeft u de vrijheid om uw klanten/prospecten competitieve betalingsvoorwaarden aan te bieden en/of hogere kredietbedragen, die doorslaggevend kunnen zijn voor hen om finaal voor u te kiezen.
Dit wat onze preventieve rol betreft. Als verzekering vergoeden wij u uiteraard ook in het geval een klant niet kan betalen.

# 2: Verbetert uw cashflow

Hoeveel openstaande facturen heeft u op dit moment? Cashflowproblemen als gevolg van te late of, erger nog, niet-betaling geven vaak een aanzet richting insolventie. Een kredietverzekeringspolis verbetert uw cashflow door een vermindering van het aantal dagen dat een factuur onbetaald blijft en vergoedt u snel na insolventie van een klant.

Als een koper niet betaalt, biedt Atradius u de mogelijkheid om incassodiensten uit te besteden. Het doel: zonder tijdverlies achterstallige facturen alsnog voor u innen.

Dit is belangrijk omdat de statistieken bewijzen, dat hoe eerder slechte betalers worden aangemaand, hoe meer kans u heeft om betaald te worden.

# 3: Versterkt uw positie in onderhandelingen met uw financier

Wist u dat een kredietverzekeringspolis u kan helpen toegang te krijgen tot extra financiering en het bedrag dat u mag lenen vaak verhoogt? Dit komt omdat banken/kredietverstrekkers gunstiger staan tegenover bedrijven die de extra bescherming van een kredietverzekering genieten. Ze bieden u betere tarieven aan, omdat ze zekerheid hebben dat door een cessie van de polis de eventuele schadevergoedingen aan hen kunnen uitbetaald worden (mocht u uw verplichtingen aan hen niet nakomen).

Download de brochure “Veilig handelen en kansen grijpen”

# 4: Vermindert de voorziening voor dubieuze debiteuren en beschermt uw resultaat

Dubieuze debiteuren maken, jammer genoeg, hoe langer hoe meer deel uit van de dagelijkse realiteit. Het is dan ook de moeite waard om ze te proberen identificeren, hun aantal te beperken en/of dit zakelijk risico in balans te brengen.

De schat aan informatie die Atradius krijgt van zijn vele verzekerden over hun debiteuren wordt gebundeld, geanalyseerd en geïnterpreteerd. Het resultaat is een onderbouwd advies dat niet enkel gebaseerd is op de balans.

Omdat de polis u dekt wanneer een klant niet betaalt, kunt u dankzij de kredietverzekering een deel van het geld dat u opzij zou houden om onbetaalde facturen te dekken, vrijmaken. U beschikt over extra cashflow voor meer strategische initiatieven die uw bedrijf een boost kunnen geven.

We hoeven er misschien geen tekening bij te maken, maar zonder kredietverzekering komt er een oninbare schuld van € 100 000 op uw eigen bordje terecht. Met een winstmarge van 10% moet u dan al snel € 1 000 000 aan nieuwe verkopen realiseren om enkel maar dit verlies goed te maken.
Een kredietverzekeringspolis beschermt u niet alleen, maar vergoedt u snel, zodat nieuwe verkopen ook werkelijke groei betekenen in plaats van een spijtige inhaalbeweging om tekorten te dekken, ontstaan door dubieuze debiteuren.

# 5: Vermindert uw kosten voor kredietbeheer

De kredietverzekering helpt u om accuraat beslissingen te nemen, waardoor de efficiëntie en uiteindelijk de winstgevendheid van uw onderneming toenemen. U legt zich toe op wat echt telt en u het best doet: uw bedrijf laten groeien. U verliest geen kostbare tijd en werkkracht door achter oninbare vorderingen aan te gaan. Atradius heeft daarom Atradius Atrium gelanceerd, de online tool die realtime debiteurengegevens verstrekt, zodat u op elk ogenblik de kwaliteit van uw klantenportefeuille kunt beoordelen. In Atrium ziet u mooie opportuniteiten in België of in de rest van de wereld, en ziet u waar u het meest kwetsbaar bent.

Ziet u de voordelen? Wenst u veilig te handelen en kansen te grijpen?

Download de brochure “Veilig handelen en kansen grijpen”

Wenst u te weten of we ook uw prospecten/klanten zouden dekken?

Vraag hier 3 gratis dekkingsaanvragen aan

 

Patrick Van der Avert
Patrick Van der Avert

Senior Manager Marketing & Corporate Communication