Delen

Een feestdis zonder whisky dit jaar?

Het is dagelijks in het nieuws. Groot-Brittannië heeft momenteel te kampen met het ergste tekort sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Dit is voelbaar in benzinestations, supermarkten en in sommige restaurantketens wordt het menu danig teruggeschroefd tot het zakje zout toe!

“Heel lastig, maar voorlopig niets levensbedreigends”, horen we je denken.

Dit tekort treft echter ook gevoelige sectoren zoals de medische wereld, waar reageerbuisjes, essentieel voor levensnoodzakelijk bloedonderzoek, schaars of zelfs onvindbaar worden.

Covid of Brexit?

Zoals vaak het geval is, is er niet maar één schuldige. De belangrijkste oorzaak lijkt het tekort van 100.000 vrachtwagenchauffeurs te zijn. Het gevolg van zowel de Brexit als de Covid-crisis, die samen veel buitenlandse chauffeurs hebben weggejaagd. Volgens deskundigen kan deze situatie niet in een paar maanden worden hersteld. Maar één ding is duidelijk: wat de Christmas pudding in het Verenigd Koninkrijk bedreigt, bedreigt ook onze kerststronk, zij het in mindere mate.

Oplossingen?

Zoals in elke crisis wordt er naarstig naar manieren gezocht om dit tekort op te vangen. Zo is er het voorbeeld van een supermarkt in het Brusselse, gespecialiseerd in échte Britse producten. De leveringstermijnen vertienvoudigen maar liefst!

Na wat zoekwerk komt de oplossing van een Ierse groothandelaar met een identiek aanbod en vergelijkbare prijzen. Leveringstermijn? 3 dagen! En in één klap zijn ook de administratieve moeilijkheden in verband met de Brexit verdwenen. Dus niet alleen de Ierse leverancier vaart er wel bij.

Ben jij zo’n leverancier op zoek naar een nieuwe klant?

Misschien verandert ook jouw klantenbestand hierdoor drastisch. Moet ook jij op zoek naar andere en nieuwe afzetmarkten? Wel dan komt Atradius in the picture.

Als kredietverzekeraar maken we het selecteren van nieuwe klanten veiliger door hen te screenen op kwaliteit. Prospectie op zich is tijdrovend en je wilt enkel met de besten in zee gaan, zeker op lange termijn.

De dag dat jij gecontacteerd wordt door een nieuwe klant, gaat er misschien een hele nieuwe markt voor je open. Dankzij de knowhow en de bescherming die een kredietverzekering je biedt, kan je geruggesteund deze kans grijpen en groeien. Zo kan je zelfs een crisis waarin een omzetverlies van ongeveer 30% de norm is, omzetten naar een opportuniteit.

Vraag hier 3 gratis dekkingsaanvragen aan

Meer weten?

Aarzel niet en contacteer Atradius vandaag nog.
Of neem alvast hier een kijkje op onze website.

Denis Biebuyck
Denis Biebuyck

Sales Lead Generator